Szolgáltatások
Tanfolyamok
Pályázatok
Kiadványok
Céginformáció


Élelmiszer biztonság, higiénia

HACCP, nyomonkövetés az Európai Uniós rendeletek tükrében

Napjainkban a HACCP rendszerek kialakítása, működtetése rutinfeladatnak tekinthető, hiszen több éve kötelező az élelmiszeripari vállalkozások számára. Emellett a vevők, kereskedelmi láncok megbízott auditorai is évente akár több alkalommal ellenőrzik a kiépített HACCP rendszerek dokumentációját és gyűjtenek bizonyítékot a megfelelő működtetésre.

Szakembereink tapasztalata szerint a fő problémát az alábbiak jelentik:

  • túl bonyolult dokumentáció,
  • működtetés hiányosságai,
  • disszonancia a dokumentáció és a gyakorlat között

A rendszer költséghatékony, biztonságos gyakorlati működtetéséhez szükséges, hogy a dolgozók pontosan értsék a rendszer lényegét. Szakembereink élelmiszeripari vállalkozásoknál elvégzett nagy számú auditjainak tapasztalatai alapján a fenti problémákat a felkészítő, egyes vevők által az audittal megbízott felülvizsgálók ipari tapasztalatának hiánya, valamint az ipari vállalatoknál történő munkaerő-vándorlás és az egyre terjedő, csak a dokumentáció "meglétére" irányuló költségérzékeny látásmód okozza.

Intézetünk a fentieket figyelembe véve nyújt a megbízó bármilyen irányú kérésére vonatkozó rendszerátvizsgálást, oktatást, felkészítést a rendszerek működtetéséhez, úgy, hogy az valóban megfeleljen a hatóság, illetve a vevők igényeinek.

Mindezt oly módon tesszük, hogy a vállalkozásoknál egy megfelelő, hatékony rendszer működjön, amely a biztonságos élelmiszert szem előtt tartva, a szükséges minimumra szorítva a beruházásokat és a vezetett dokumentációt a fentieken túl megfelel a megjelenő új Higiéniai rendeletnek is.

Bővebb felvilágosítást ad:

dr. Sebők András
cégvezető
Tel: +36 1 433 14 70
E-mail: a.sebok@campdenkht.com

Berczeli Attila
cégvezető helyettes
Tel: (1) 433-1470
E-mail: a.berczeli@campdenkht.com

Kapcsolat

1096 Budapest, Haller u. 2.
Tel: +36 1 433 14 70
Fax: +36 1 433 14 80
E-mail: a.sandor@campdenkht.com Web: www.campden.hu

Kérje ajánlatunk!