Szolgáltatások
Tanfolyamok
Pályázatok
Kiadványok
Céginformáció


Élelmiszer biztonság, higiénia

IFS (International Food Standard), tanúsítási szolgáltatás

 • A német és francia kereskedelmi láncok által megkövetelt beszállítói követelményrendszer alapján működő rendszerek átvilágítása
 • Költségtakarékos megoldások
 • Jelentős ipari, iparági tapasztalatokkal rendelkező auditorok
 • A tanúsítással kapcsolatos kérdésekre válaszokat a campden@campdenkht.com e-mail címen kérhet.

Szakmai átvilágítás a szabvány 6. kiadásában szereplő speciális követelmények teljesítésének ellenőrzéséhez

A IFS szabvány 6. kiadása a hagyományos minőségbiztosítási és élelmiszerbiztonsági rendszer követelmények teljesítésén túl több olyan, a nemzetközi gyakorlatban ma már egyre szélesebb körben alkalmazott, a mikrobiológiai és az idegenanyag szennyeződések megelőzésére, az üzemi környezetre és a berendezésekre, a mikrobiológiai biztonság és az érzékszervi minőség bizonyítására szolgáló, speciális élelmiszerbiztonsági és technológiai ismeretekre épülő műszaki megoldás és korszerű módszer alkalmazását írja elő, amelyeket a hazai ipari gyakorlatban eddig csak korlátozott mértékben használtak.

A helyesen végrehajtott IFS tanúsítás egy-egy szakterületre vonatkozó mélyebb szakmai, ipari ismeretekre épülő technológiai átvizsgálást is jelent. Ezért a tanúsításra való felkészülés nem pusztán az élelmiszer-biztonsági és minőségbiztosítási rendszer eljárásainak kidolgozását és bevezetését jelenti, hanem sok esetben műszaki átalakításokat, berendezéseket és új módszerek bevezetését is igényli, amelyek költsége nagyságrendileg meghaladhatja a rendszer kidolgozás költségeit. A helyesen megvalósított, az adott tevékenységekhez illeszkedő, a kockázatokkal arányos műszaki megoldásokkal és módszerekkel gyakran sok millió forinttal csökkenhetnek a járulékos költségek.

Intézetünk sok éve folytatott ipari kutatási-fejlesztési tevékenységének eredményeként ismeri ezeket a módszereket, és jelentős tapasztalatokkal rendelkezik hatékony és költségtakarékos alkalmazásukban, így az esetleges tanúsítást megelőző átvilágítás segíthet a költségtakarékos megoldások megtalálásához.

Szakembereink az eddig elkészült 23 magyar ágazati Jó Higiéniai Gyakorlat útmutató és 1 GMP útmutató szerzői és szerkesztői. Naprakészen ismerik a nemzetközi üzemi gyakorlatot és az előírásokat. Többen az SGS bejegyzett auditorai, akik Európa szerte több mint 50 üzem tanúsítását és rendszeres felülvizsgálatát végezték el és a kilencvenes évek közepe óta foglalkoznak a nemzetközi beszállítói követelményeknek való megfeleléssel.

IFS tanúsításra való átvilágítási, képzési szolgáltatásunk: A világ egyik vezető élelmiszer-technológiai intézetének részeként képzéseink, illetve technológiai auditjaink során a legkorszerűbb tudományos és technológiai ismereteken alapuló gyors és hatékony szakmai segítséget tudunk nyújtani Önöknek az alábbi feladatok megoldásának átvilágításával:

A HACCP terv kialakítása és működtetése

 • Évenkénti validálás (a validálás a szakmai helyesség bizonyítékkal való alátámasztását jelenti, nem azonos a működőképesség felülvizsgálatával)
 • Allergén anyagok szabályozása

Nyomonkövethetőség

 • Nyomonkövetési rendszer átvilágítása
 • A GMO-kra és allergénekre vonatkozó speciális nyomonkövetési eljárások átvilágítása
 • A GMO és allergén jelölés megfelelőségének ellenőrzése

Higiénia

Nagy higiéniai kockázatú helyek kialakításának és kórokozó mintavételi programok kialakításának az üzemi környezetben történő ellenőrzése.

Fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idő

 • A biztonságos minőség-megőrzési idő megállapítása
 • A biztonságos fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idő validálása

Termékek berendezések és folyamatok validálása

 • A termékfejlesztés igazolása
 • A berendezések validálása
 • A folyamatjellemzők és termékadatok validálása

Érzékszervi vizsgálatok

 • Érzékszervi vizsgálati módszerek átvilágítása a késztermék minőség és a jó minőséget jelentő minőség-megőrzési idő validálásához
 • Az érzékszervi vizsgálatok alkalmazása a termékfejlesztésben Letölthető ismertető (PDF, 146 kb) MÓDOSÍTVA-mellékletben

Bővebb felvilágosítást ad:

HACCP, nyomonkövetés, higiénia:
Berczeli Attila
Tel: +36 1 433 14 70
E-mail: a.berczeli@campdenkht.com

Kapcsolat

1096 Budapest, Haller u. 2.
Tel: +36 1 433 14 70
Fax: +36 1 433 14 80
E-mail: a.sandor@campdenkht.com Web: www.campden.hu

Kérje ajánlatunk!