Szolgáltatások
Tanfolyamok
Pályázatok
Kiadványok
Céginformáció


Élelmiszer biztonság, higiénia

Jó Higiéniai Gyakorlat (GHP) útmutatók

Jelen útmutatók célja, hogy a 2006. január 1-től érvénybe lépett higiéniai rendelet csomaghoz igazodva, az ipari gyakorlatra támaszkodva, segítséget nyújtson a különböző szakágazatokban tevékenykedő élelmiszeripari vállalkozások számára a biztonságos termékek előállításához szükséges követelmények, hatósági szempontból is sikeres teljesítéséhez.

Az útmutatók célja segítséget nyújtani az előállítók és az ellenőrző hatóságok számára az Európai Parlament és a Tanács, az élelmiszer-higiéniáról szóló 852/2004/EK (2004. április 29.) rendelete szerinti előírások egységes alkalmazásához.

Jelen útmutatók megtalálhatók az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (www.efosz.hu) és a Campden & BRI Magyarország Nonprift Kft. (www.campden.hu) honlapján is.

Az útmutatók folyamatosan felülvizsgálatra és szükség szerint módosításra kerülnek.

Az aktualizáláshoz szükséges, az útmutatókkal kapcsolatos észrevételeiket kérjük küldje el az alábbi címekre, hogy azt figyelembe vehessük:

elelmiszeripar@fvm.hu

efosz@efosz.hu

campden@campdenkht.com

Útmutatók:

1.

Útmutató a VADFELDOLGOZÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-] (Javított változat)

2.

Útmutató a ÉLELMISZER ÉS ITALADAGOLÓ AUTOMATÁK MŰKÖDTETÉSÉNEK ÉS AZ ITALCSAPOLÁSNAK a jó higiéniai gyakorlatához [GHP-]

3.

Útmutató a SERTÉS- ÉS MARHAVÁGÁS, BONTÁS, DARABOLÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-11]

4.

Útmutató a BAROMFI ÉS NYÚLFÉLÉK VÁGÁSÁNAK ÉS DARABOLÁSÁNAK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-12]

5.

Útmutató a HÚSKÉSZÍTMÉNYEK GYÁRTÁSA jó higiéniai gyakorlatához [GHP-13]

6.

Útmutató a HALFELDOLGOZÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-20]

7.

Útmutató a GYORSFAGYASZTOTT TERMÉKEK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-33/1]

8.

Útmutató a KONZERVIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-33/2]

9.

Útmutató a SAVANYÍTOTT TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁNAK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-33/3]

10.

Útmutató a NÖVÉNYOLAJ GYÁRTÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-42]

11.

Útmutató a TEJ ÉS TEJTERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁNAK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-51]

12.

Útmutató a JÉGKRÉMGYÁRTÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-52]

13.

Útmutató a MALOMIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-61]

14.

Útmutató a SÜTŐIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-81]

15.

Útmutató a CUKORIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-83]

16.

Útmutató az ÉDESIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-84]

17.

Útmutató a SZÁRAZTÉSZTA ELŐÁLLÍTÁSÁNAK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-85]

18.

Útmutató a TOJÁSTERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁRA, TOJÁS CSOMAGOLÁSÁRA VONATKOZÓ jó higiéniai gyakorlatához [GHP-89/1]

19.

Útmutató a HŰTÖTT ÉLELMISZEREK, HIDEGKONYHAI KÉSZÍTMÉNYEK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-89/2]

20.

Útmutató a SZESZESITAL GYÁRTÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-91]

21.

Útmutató a SÖRIPAR jó higiéniai gyakorlatához [GHP-96]

22.

Útmutató az ALKOHOLMENTES ITALOK GYÁRTÁSÁNAK jó higiéniai gyakorlatához [GHP-98/1]

23.

Útmutató a SZIKVÍZ-, SZÓDAGYÁRTÁS jó higiéniai gyakorlatához [GHP-98/2]

Kapcsolat

1096 Budapest, Haller u. 2.
Tel: +36 1 433 14 70
Fax: +36 1 433 14 80
E-mail: a.sandor@campdenkht.com Web: www.campden.hu

Kérje ajánlatunk!