Szolgáltatások
Tanfolyamok
Pályázatok
Kiadványok
Céginformáció


Érzékszervi vizsgálatok

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. érzékszervi vizsgáló laboratóriuma

Érzékszervi laboratóriumunk megfelel a hazai és nemzetközi előírásoknak.

  • ESN (European Sensory Network - Nemzetközi Érzékszervi Hálózat) az European Sensory Network tagjaként a laboratórium felszereltsége e szervezet által is elfogadott.

Az intézet laboratóriuma az érzékszervi vizsgálatok szinte valamennyi típusának elvégzésre alkalmas. Alkalmazott módszereit folyamatosan bővíti a legújabb kutatási eredmények szerint, a vevői igények figyelembevételével. A módszerek alkalmazása során különös hangsúlyt helyez a termékek minőségének folyamatos nyomon követésére, a felmerült termékhibák azonosítására. Ehhez új, az eddiginél hatékonyabb módszereket alkalmaz.

Célunk többek között Partnereinket új, az ipar számára könnyen kezelhető érzékszervi módszerekkel megismertetni, amelyek segítségével könnyen és gyorsan nyomon követhető a termékek minősége, versenytárs termékkel való összehasonlítása, és egyben termékspecifikusabb bírálatokra is lehetőség nyílik.

Referencia

Érzékszervi vizsgálatokkal közel harminc éve foglalkozik, a Campden neve alatt pedig 1998 óta. Érzékszervi vizsgálatokat közel több mint 150 cégnek végez folyamatos jelleggel.

Munkáját segíti anyavállalatának, Campden BRI, UK érzékszervi és piackutatási osztálya, amely a világ egyik legjobban felszerelt, leghíresebb érzékszervi laboratóriumát működteti.

Az érzékszervi bírálói képzést elsőként kezdete meg Magyarországon, mára közel 50 cég képviselője visszatérő jelleggel vesz részt ilyen képzésben.

Laboratóriumról, vizsgálati körülmények (képes kalauz és video letöltés alatt megnézhető)

Érzékszervi szolgáltatásaink MEGBÍZHATÓSÁGÁT az alábbi szempontok garantálják:

  • Az érzékszervi laboratórium tizenkét munkaállomással felszerelt, ahol a Fizz, a Compusense 5 és a Compusense QC programok mellett speciális saját fejlesztésű célszoftver is segíti a bírálatok gyors és hatékony lebonyolítását. Az eredmények kiértékelésére külön statisztikai programot is használ.
  • A laboratórium, a helyi adottságok figyelembevételével került kialakításra és a megfelelő hazai és nemzetközi szabványokban megfogalmazott alapelveket követve került kiépítésre.
  • A laboratórium mennyiségi leíró vizsgálatokhoz belső panelt, valamint a minőség nyomon követéséhez szükséges panelt működtet.
  • A bírálók az általános ismereteken túl bizonyos iparágakban, több éves termék specifikus ismeretekkel is rendelkeznek.
  • A laboratóriumban dolgozó vezetők, szakemberek mindegyike rendelkezik speciális, e területre vonatkozó nemzetközi képesítéssel.
  • A laboratóriumban nagy hangsúlyt helyez a vizsgálandó minták jó laboratóriumi gyakorlatot követő bemutatására, valamint az előkészítő munkák a többi folyamathoz hasonlóan dokumentáltak és csak erre kiképzett szakszemélyzet végzi.
  • Lehetőséget biztosítunk Megrendelőink számára statisztikai elemzések elvégzésére is.
  • Hazai és nemzetközi szakember csoport segíti a partnereink igénye szerinti vizsgálatok lebonyolítását. Erről részletek referencia, partnerek címszó alatt találhatók.

Érzékszervi szolgáltatásaink

  • Minőségi leíró vizsgálati módszerek
  • Mennyiségi leíró módszerek (QDA, rapid attributes módszer, profilanalízis stb.)
  • Különbség vizsgálati módszerek (háromszög próba, duó-trió, páros összehasonlítás stb.)
  • Panel teljesítménymérések
  • Érzékszervi specifikációk kidolgozása
  • Termékhibák elemzése
  • Mellékíz tesztek
  • Csomagolóanyagból származó mellékíz és idegen illat tesztek
  • Termék minőségének nyomon követése és Benchmarking
    • a termék minőség összevetése célként kitűzött minőséggel
    • különböző márkák, gyártási tételek összevetése érzékszervi jellemzők alapján
    • érzékszervi jellemzők nyomon követése a minőség-megőrzési idő alatt
  • Rutin érzékszervi vizsgálatok a gyártás során Körvizsgálatok megszervezése
  • Tárolói vizsgálatok/kísérletek
  • Fogyasztói és érzékszervi vizsgálatok (preferencia térkép)
  • Fogyasztói preferencia vizsgálatok

Tanfolyamok

  • Alap érzékszervi bírálói képzés
  • Haladó érzékszervi bírálói képzés
  • Partner igényei szerint összeállított speciális képzési program
  • Érzékszervi benchmarking - hozzákapcsolódó szoftver
  • Cégekhez kihelyezett tanfolyamok is

Részletek a "Tanfolyamok" címszó alatt találhatók.

Nemzetközi kapcsolatok

  • Campden BRI, UK
  • University of Notthingham, UK
  • ESN - Európai Érzékszervi Hálózat (23 tag) www.esn-network.com
  • Compusense
  • Fizz / Biosystem
  • TTZ-Bremerhaven Food Technology and Bio Process Engineering
  • Escuela Universitaria de Ciencias de la Salud, Universidad de Zaragoza
  • Ghent University

Bővebb felvilágosítást ad:

Hegyi Adrienn
Tel: +36 1 433 14 84
E-mail: a.hegyi@campdenkht.com

Kuti Tünde
Tel: +36 1 433 14 71
E-mail: t.kuti@campdenkht.com


Kapcsolat

1096 Budapest, Haller u. 2.
Tel: +36 1 433 14 70
Fax: +36 1 433 14 80
E-mail: a.sandor@campdenkht.com Web: www.campden.hu

Kérje ajánlatunk!