Szolgáltatások
Tanfolyamok
Pályázatok
Kiadványok
Céginformáció


Technológiai transzfer

A magyar vállalatok többsége, különösen a KKV-k, nem rendelkeznek saját K+F személyzettel és infrastruktúrával. A magyar élelmiszeripari innováció kulcs eleme és egyben egyik gyenge pontja a tudás és technológia transzfer hiánya, az oktatás és a kommunikáció korlátozott volta az ipar és a kutatás között.

A tudás és technológia transzfer elősegítéséhez az egyik legfontosabb feladat a K+F információátadás módszere (pl. technológia transzfer workshopok, ipari környezetben végzett kutatói gyakorlati képzések, csoportos kutatások, mintaprojektek, partnerkereső rendezvények). Szükség van az ipar és a kutatás gondolkodásmódjának közelítésére, egymás nyelvének megértésére.

A Campden BRI az alábbiakban tud közreműködni a Technológia-transzfer területén:

  • A nemzetközi K+F eredmények és a fejlesztési trendek, műszaki-technológiai követelmények rendszeres ismertetése a KKV-k számára rendezvények keretében.
  • A MNÉTP keretében működő vállalati-kutatói kapcsolatépítő tevékenység kihasználása a problémamegoldás érdekében.
  • Projekt menedzsment szolgáltatás (pályázat készítés, projekt lebonyolítás, projekt adminisztráció, finanszírozási források felkutatása, szellemi tulajdon védelme, stb.) a KKV-k innovációs támogatásának elősegítésére.
  • KKV-k bevonása nemzetközi pályázatokba a tudás és technológia transzfer kísérleti megvalósítása céljából.

Az Intézet szakemberei több évtizedes technológiai gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a legtöbb élelmiszeripari ágazat területén.

Intézetünk számos hazai és nemzetközi pályázatban vesz részt, amelyekben többek közt a technológia-, illetve tudástranszfer feladatok munkacsoportjának vezetője:

  • TRUEFOOD integrált projekt EU FP6 (A hagyományos élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel), ezen belül:
    • Mikrobiológiai kockázat becslés és prediktív mikrobiológiai módszerek,
    • Ellátási lánc menedzsment és marketing,
    • Technológia transzfer és képzés
    • Kapcsolódó letölthető dokumentum:
    TRUEFOOD - Traditional United Europe Food / Guideline on effective knowledge and technology transfer activities to SMEs in the food sector with particular focus on traditional food manufacturers /
  • AgriFoodResultssupport projekt EU FP7 (European initiative for a better use of the results of agri-food research): kutatási eredmények ismertetése, terjesztése
  • DREAM nagyméretű integrált projekt EU FP7 (Design and development of Realistic food Models with wellcharacterised micro- and macro-structure and composition), WP7 Technológia transzfer vezetője, ezen belüli feladatok:
    • Az ipar igényeinek összegyűjtése és rendszerezése
    • Az élelmiszer modellek és jegyzőkönyvei használhatóságának értékelése
    • Ipari útmutató kidolgozása
  • CAPINFOOD A dél-kelet európai élelmiszeripari szektor innovációjának elősegítése nemzetközi együttműködés segítségével, a megfelelő környezet megteremtése és a figyelemfelkeltés révén.

 

Kapcsolat

1096 Budapest, Haller u. 2.
Tel: +36 1 433 14 70
Fax: +36 1 433 14 80
E-mail: a.sandor@campdenkht.com Web: www.campden.hu

Kérje ajánlatunk!